Εταιρικό Προφίλ   ::   Επικοινωνία
Third Party Logistics

Εταιρικό Προφίλ Kuehne+Nagel Ελλάδος

Στα 120 και πλέον χρόνια της ιστορίας της, η Kuehne+Nagel έχει εξελιχθεί από μια παραδοσιακή μεταφορική εταιρία σε κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο καινοτόμων και πλήρως ολοκληρωμένων λύσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Από το 1890 όταν ιδρύθηκε η πρώτη εταιρεία στη Βρέμη της Γερμανίας, η Kuehne+Nagel αναπτύχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών logistics. Σήμερα, η Kuehne+Nagel Group διαθέτει περισσότερα από 900 γραφεία σε περισσότερες από 100 χώρες με πάνω από 58,000 υπάλληλους.

Από το 1962 η Kuehne+Nagel δραστηριοποιείται στην αγορά υπηρεσιών logistics στην Ελλάδα ξεκινώντας σαν κοινοπραξία με την Πρόοδο Α.Ε., μια από τις ηγέτιδες μεταφορικές εταιρίες στην αγορά. Η Kuehne+Nagel Ελλάδος είναι μεταξύ των κορυφαίων παρόχων υπηρεσιών 3PL στην Ελλάδα με πελάτες κορυφαίες πολυεθνικές (αποθέτες) οι οποίοι εξυπηρετούνται από ένα δίκτυο 7 κέντρων διανομής σε όλη τη χώρα, το οποίο διαχειρίζεται πολύπλοκες λειτουργίες logistics με εξαιρετικό επίπεδο ποιότητας και αξιοπιστίας.

Η πρόκληση

Στο παρελθόν, η Kuehne+Nagel Ελλάδος βασίζονταν σε ένα σύστημα WMS το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το δικό της ειδικευμένο τμήμα μηχανογράφησης και παροχής υπηρεσιών logistics. Καθώς όμως προστίθονταν στο πελατολόγιο της K+N ολοένα και περισσότεροι αποθέτες με περίπλοκες προδιαγραφές στην αποθήκευση και διανομή, έγινε προφανές ότι το προηγούμενο in-house WMS δεν επαρκούσε για να υποστηρίξει κατάλληλα την υψηλού βαθμού πολυπλοκότητα και τον αριθμό των αποθετών καθώς επίσης και το εξελιγμένο λειτουργικό μοντέλο της εταιρίας, όπως αυτό περιγράφεται παρακάτω.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κ+Ν πραγματοποίησε μια εκτενή έρευνα αγοράς αναζητώντας ένα προηγμένο υψηλής προσαρμοστικότητας σύστημα WMS, το οποίο σχεδιάστηκε από την αρχή για να καλύψει τις απαιτητικές ανάγκες ενός ισχυρού παρόχου υπηρεσιών 3PL.

Η λύση

Τελικά, η εταιρία επέλεξε το Logistics Vision Suite (LVS) της Mantis, λόγω των παρακάτω πλεονεκτημάτων:

  • Η πρωτοποριακή προσαρμοστικότητα του LVS επιτρέπει στο τμήμα μηχανογράφησης και logistics της Κ+Ν να υποστηρίξουν νέους αποθέτες, να προσαρμόσουν το σύστημα στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες των υπαρχόντων όπως επίσης και να αναπτύξουν / υποστηρίξουν το σύστημα με τους δικούς τους εσωτερικούς πόρους.
  • Η πλούσια και απτή λειτουργικότητα του LVS σε μια πληθώρα υποκαταστημάτων κάθετης αγοράς, επιτρέπει στην Κ+Ν να υποστηρίξει με ασφάλεια και αποτελεσματικά τους υπάρχοντες (ηλεκτρονικά είδη, ηλεκτρονικές συσκευές, ανταλλακτικά, ταχυκίνητα προϊόντα) και μελλοντικούς αποθέτες.
  • Το εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόστος κτήσης το οποίο απορρέει από τα παραπάνω πλεονεκτήματα.

Η Κ+Ν Ελλάδος ενσωμάτωσε το δικό της know-how και τις βέλτιστες πρακτικές της στο LVS, καταλήγοντας έτσι στο PALIS (Proodos Advanced Logistics Information System - powered by Logistics Vision). Το έργο ξεκίνησε στα μέσα του 2004 και ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Δεκέμβριο του 2005, καλύπτοντας όλο το σύστημα ελέγχου διανομής και όλους τους τύπους των αποθετών (3PL, transit και groupage).

jobs @ mantis   ::   όροι χρήσης
Copyright @ 2013 Mantis International. All rights reserved. Created by ma5t.