Εταιρικό Προφίλ   ::   Επικοινωνία
Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός

Εταιρικό προφίλ της TIM

Η εταιρία ΤΙΜ S.A. είναι από τις ηγέτιδες εταιρίες διανομής ηλεκτρονικού εξοπλισμού στην πολωνική αγορά, συνδυάζοντας 25 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία με μια μοντέρνα επιχειρηματική προσέγγιση. Το ευρύ φάσμα των καινοτόμων λύσεων που εφαρμόζει η ΤΙΜ, την καθιστά την πιο σύγχρονη εταιρία του κλάδου της στην Πολωνία.

Η ΤΙΜ λειτουργεί από το 1987. Σήμερα, μετά από κάποιες αναδιαρθρώσεις, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες χονδρικής στην Πολωνία. Προς το παρόν, ο αριθμός των προϊόντων που προσφέρονται ανέρχεται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες, συμπεριλαμβανομένων πολλών χιλιάδων βασικών κωδικών. Η ΤΙΜ, σαν χονδρέμπορος ηλεκτρικών ειδών, προσφέρει σε μόνιμη βάση μια πλήρη σειρά από ηλεκτρονικά και μηχανικά είδη: καλώδια, σύρματα, συστήματα αγωγών καλωδίων, συσκευές, διακόπτες, συστήματα φωτισμού και βοηθητικά εργαλεία.

Η ΤΙΜ κατόρθωσε να ανέλθει στη θέση που κατέχει σήμερα, μέσω της μονίμως επιδιωκόμενης στρατηγικής της ανάπτυξης, με έμφαση στην καινοτομία και τον αυτοματισμό των επιχειρησιακών διαδικασιών. Η συνεχής ανάπτυξη της εταιρίας - η ανάδυση νέων επιχειρηματικών τομέων, καναλιών πώλησης, απαιτήσεων για τη διαχείριση των πελατών καθώς και νέων πηγών πληροφόρησης και αυτοματοποίησης των διαδικασιών - απαιτεί την εφαρμογή προηγμένων μηχανογραφικών εργαλείων για να υποστηρίξει κάθε τμήματος της εταιρίας ξεχωριστά.

Οι ανάγκες της ΤΙΜ και οι λύσεις της Mantis Polska

Το σύγχρονο Logistics Center της ΤΙΜ βρίσκεται σε μια έκταση 30,000 τ.μ. στη Siechnice κοντά στο Wrocław, διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή αποστολή των προϊόντων, είτε στα υποκαταστήματα, είτε απ’ ευθείας στους πελάτες. Η Κεντρική Αποθήκη έχει αυτοματοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό: ένα σημαντικό τμήμα της αποτελεί ειδική ζώνη για αυτόματη αποθήκευση, περιτύλιξη και κόψιμο των καλωδίων και των συρμάτων, καθώς και χώρος συλλογής στροφίων διαμέτρου έως 120 εκ. Το δίκτυο διανομής περιλαμβάνει επίσης 30 σημεία χονδρικής σε όλη τη χώρα.

Το 2010 η ΤΙΜ αποφάσισε να εγκαταστήσει το σύστημα WMS (Σύστημα Διαχείρισης Αποθήκης) της Mantis. Η απόφαση βασίστηκε στις απαιτήσεις οι οποίες προσδιορίστηκαν κατά τη διάρκεια της ανάλυσης της στρατηγικής της ΤΙΜ για τα επόμενα έτη. Επιπλέον, με την επιλογή αυτή έγινε προσπάθεια να επιτευχθούν οι ακόλουθοι στόχοι:

 • Καλύτερη χρήση των αυτοματοποιημένων συστημάτων που έχουν εγκατασταθεί στην αποθήκη.
 • Εφαρμογή της εταιρικής πολιτικής για επικέντρωση των πωλήσεων στα διάφορα κανάλια διανομής συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης των πωλήσεων μέσω ίντερνετ.
 • Διεύρυνση της λειτουργίας του Logistics Center με την παροχή υπηρεσιών logistics σε τρίτους.
 • Βελτιστοποίηση σε μεγάλο βαθμό της διαχείρισης της αποθήκης, του αποθηκευτικού χώρου και των συμπληρωματικών διαδικασιών.
 • Αποθήκευση των προϊόντων σύμφωνα με την ABC ανάλυση.
 • Μεγιστοποίηση του δείκτη εκτέλεσης της παραγγελίας και του δείκτη διαχείρισης του πελάτη.
 • Βελτίωση της μεθόδου συλλογής του φορτίου καθώς και της ποιότητας ολόκληρης της διαδικασίας (συμπεριλαμβανομένου και του τρόπου εργασίας του προσωπικού της αποθήκης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο σφάλματος κατά τη διαδικασία αποθήκευσης).
 • Επιτάχυνση της ροής του εξοπλισμού από την αποθήκη και της μείωσης του χρόνου προετοιμασίας της αποστολής.
 • Συμφωνία του συστήματος WMS με τα πρότυπα μηχανογράφησης και τις εσωτερικές απαιτήσεις του πελάτη.
 • Μείωση του χρόνου απόσβεσης της αγοράς.
 • Ευελιξία και προσαρμοστικότητα σε πραγματικό χρόνο.
 • Δυνατότητα εναρμόνισης του interface με άλλα συστήματα μηχανογράφησης (LV Link Manager).

Η λύση της Mantis έφερε μια σειρά από οφέλη για την ΤΙΜ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται:

 • Ολοκληρωμένη διαχείριση των πελατών τόσο στα παραδοσιακά κανάλια πώλησης όσο και στα κανάλια web.
 • Κεντρική παρακολούθηση και διαχείριση των υποκαταστημάτων σε πραγματικό χρόνο.
 • Τυποποίηση των διαδικασιών αποθήκευσης.
 • Ελαχιστοποίηση των σφαλμάτων κατά τη διάρκεια συλλογής του φορτίου, επιτρέποντας τη σχεδόν πλήρη εξάλειψη των επιστροφών, τη μείωση του κόστους διανομής και τη βελτίωση της ποιότητας διαχείρισης του πελάτη.
 • Βελτίωση της παραγωγικότητας του προσωπικού.
 • Απρόσκοπτη συνεργασία των χώρων αποθήκευσης με την πολιτική διαχείρισης του φορτίου καθώς επίσης, ομαλή ροή των εργασιών στα σημεία συλλογής.
 • Δημιουργία λιστών συλλογής που σχετίζονται με σταθερές θέσεις με βάση το χρονοδιάγραμμα της αποστολής.
 • Διαχείριση πολλαπλών παραγγελιών ενός πελάτη με δυνατότητα ελέγχου της συλλογής και της συσκευασίας / επιθεώρησης της σωστής σύνθεσης του φορτίου.
 • Διαχείριση της λίστας συλλογής από διαφορετικές μονάδες φόρτωσης.
 • Ειδικός χειρισμός της διαδικασίας διαχείρισης της παραγγελίας, σύμφωνα με τον τύπο της παραγγελίας.
 • Αυτοματοποίηση της εσωτερικής αποθήκευσης και των διαδικασιών διανομής, έχοντας σαν αποτέλεσμα την αξιοσημείωτη μείωση της εξάρτησης από εξειδικευμένο προσωπικό. Ένταξη των νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων στη παραγωγική διαδικασία με ελάχιστη εκπαίδευση.
 • Βελτιωμένη χρήση του αποθηκευτικού χώρου.
 • Πλήρης υποστήριξη της διαδικασίας παρακολούθησης και εντοπισμού των προϊόντων.
 • Πλήρης και σε πραγματικό χρόνο παροχή στη διοίκηση κάθε είδους πληροφόρησης logistics.
 • Γρήγορη και εύκολη διασύνδεση μέσω interface με άλλα εσωτερικά συστήματα της ΤΙΜ.
 • Βελτίωση της ποιότητας των διαδικασιών και εισαγωγή νέων υπηρεσιών.
 • Παρακολούθηση και εντοπισμός των άδειων στροφίων (επιστροφή σε προμηθευτές σε εγγυημένο χρόνο).
 • Ειδικός αλγόριθμος για την επιλογή του βέλτιστου καρουλιού για κάθε παραγγελία καλωδίου.
 • Ήπια κατανομή των στροφίων κατά την παραγγελία του καλωδίου (κατά τη διάρκεια εισαγωγής της παραγγελίας στο WMS).
 • Interfaces μέσω υπηρεσιών web.

Συνοπτικά

O εκσυγχρονισμός της TIM ήταν συνυφασμένος με την πλήρη προσαρμογή της αποθήκης της στις ανάγκες της εταιρίας, εμπλουτίζοντάς την με μοντέρνο εξοπλισμό και υψηλής ποιότητας αυτοματοποιημένα συστήματα, καθώς επίσης και με σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα, όπως το WMS.

Η λύση που προσέφερε η Mantis επελέγη από την ΤΙΜ λόγω του υψηλού βαθμού ευελιξίας της και της μεγάλης προσαρμοστικότητάς της, ακόμα και στις πιο περίπλοκες διαδικασίες αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοματοποιημένων συστημάτων.

Εδώ και πολλά χρόνια, η Mantis συνεχώς ενδυναμώνει την ηγετική της θέση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και παραμένει ένας ισχυρός παίκτης στην αγορά της Ρωσίας και της Μέσης Ανατολής. Το LVS Suite συνδυάζει τη μοναδική εμπειρία στα logistics με τα τελευταία επιτεύγματα στο χώρο της πληροφορικής. Διευκολύνει σημαντικά τον αποτελεσματικό σχεδιασμό ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς επίσης και τη βελτιστοποίηση και διαχείριση του συνόλου των διαδικασιών. Το Logistics Vision Suite αναπτύχθηκε για την απαιτητική και πολύπλοκη αγορά της διανομής και παροχής υπηρεσιών logistics, και στη συνέχεια ενισχύθηκε με τις βέλτιστες πρακτικές κορυφαίων διεθνών εταιριών από διάφορους επιχειρηματικούς τομείς.

Εκτός από τις τυπικές διαδικασίες αποθήκευσης, η εφαρμογή του συστήματος LVS υποστηρίζει και τη διαχείριση του εξοπλισμού των καλωδίων και συρμάτων, και τη μονάδα διαλογής, και τους αυτόματους ραουλόδρομους και τη ζώνη τριών επιπέδων για τον μικρό σε διάσταση εξοπλισμό. Το σύστημα συνεργάζεται με ένα αυτόματο σύστημα συλλογής και απόθεσης στροφίων, στο οποίο έχει ενσωματωθεί μια ζώνη ραφιών η οποία λειτουργεί με το σύστημα Pick by Light. Κατά την υλοποίηση, οι σύμβουλοι της Mantis αντιμετώπισαν μια μεγάλη διαφοροποίηση στα συστήματα αποθήκευσης στις διαδικασίες και τα προϊόντα, τόσο στο κέντρο logistics όσο και στα υποκαταστήματα. Το κλειδί για την επιτυχία ήταν η έξυπνη προσαρμογή, ώστε οι δυνατότητες του λογισμικού να ικανοποιούν τις ανάγκες του πελάτη.

Μέσω της εφαρμογής του Logistics Vision, η ΤΙΜ πέτυχε την ταχεία και αισθητή βελτίωση μιας σειράς διαδικασιών σε συγκεκριμένα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το σύστημα LVS παρέχει στη διοίκηση τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για τη χάραξη μιας ορθολογικής επιχειρησιακής πολιτικής, η οποία με τη σειρά της μπορεί να βελτιώσει όχι μόνο την αποθήκευση των προϊόντων και τη διαχείριση της διανομής, αλλά και την εργασία των ατόμων που απασχολούνται τόσο στο κέντρο logistics όσο και στις αποθήκες των υποκαταστημάτων.

jobs @ mantis   ::   όροι χρήσης
Copyright @ 2013 Mantis International. All rights reserved. Created by ma5t.