Εταιρικό Προφίλ   ::   Επικοινωνία
   

Η X-KOM λειτουργεί από το 2002 στην Πολωνία και εμπορεύεται Η/Υ, περιφερειακά και άλλα ηλεκτρονικά είδη. Λειτουργεί τόσο μέσω διαδικτύου (e-commerce) όσο και μέσω καταστημάτων λιανικής πώλησης σε όλη τη χώρα. Η εταιρία υποστηρίζει τις λειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας μέσω ενός αριθμού αποθηκών, ενώ ταυτόχρονα παρέχει στις εταιρίες του ομίλου υπηρεσίες 3rd party logistics.

Η αύξηση του αριθμού των παραγγελιών και η ανάγκη βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των λειτουργιών αποθήκευσης ήταν για την X-KOM ο πιο σημαντικός λόγος για την απόφασή της να εφαρμόσει ένα προηγμένο σύστημα διαχείρισης αποθήκης (WMS).

Οι απαιτήσεις για την εφαρμογή της ήταν αρκετά περίπλοκες. Η λύση θα έπρεπε να είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των υπαρχουσών αποθηκών, καθώς επίσης και τα πλάνα για την μελλοντική αυτοματοποίησή τους. Επιπλέον, η λύση θα έπρεπε να είναι σε θέση να υποστηρίξει πολλαπλούς αποθέτες σε ένα omni-channel περιβάλλον.

Προκειμένου να καλύψει λοιπόν τις ανάγκες της, η X-KOM επέλεξε να εγκαταστήσει το Logistics Vision Suite 3plus της Mantis.

Σημαντική αύξηση παραγωγικότητας επιτεύχθηκε στην επεξεργασία παραγγελιών κατά 30%, στηρίζοντας την αναδιοργάνωση συγκεκριμένων κρίσιμων διεργασιών αποθήκευσης, καθώς επίσης και τη βελτιστοποίηση του χώρου αποθήκης.

Η λύση επιτρέπει στην X-KOM να μειώσει το λειτουργικό κόστος αποθήκευσης και διανομής, ενώ παράλληλα βελτιώνει το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών της.

Μετά από αυτό το επιτυχημένο έργο, η Mantis είναι πλέον βασικός αρωγός στην προσπάθεια της X-KOM για περαιτέρω αυτοματοποίηση και βελτιστοποίηση των λειτουργιών αποθήκευσης και διανομής.

Ο Mateusz Kapusta, Διευθύνων Σύμβουλος της X-KOM, δήλωσε: "Η συνεργασία με έναν προμηθευτή λογισμικού διαχείρισης αποθηκών απαιτεί μια μακροπρόθεσμη δέσμευση. Το πιο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή ενός τέτοιου προμηθευτή είναι ότι θα κατανοήσει τις απαιτήσεις των πελατών αλλά και τις επιχειρηματικές διαδικασίες, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης υλοποίησης του έργου, αλλά και αργότερα όταν θα χρειασθεί να προσαρμόσει τη λύση στις πάντα εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών. Για μια δυναμική και ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρία όπως η X-KOM η συνεχής αναδιοργάνωση των διαδικασιών της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι το κλειδί για την επιτυχία. Αυτή ήταν ο κύριος λόγος που αποφασίσαμε να επιλέξουμε την Mantis".

jobs @ mantis   ::   όροι χρήσης
Copyright @ 2013 Mantis International. All rights reserved. Created by ma5t.